Η προσήλωση της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ανταμείφθηκε στην Αργεντινή, καθώς η Κορεάτικη φίρμα κατέκτησε τη δεύτερη έως σήμερα νίκη της σε ένα συναρπαστικό τελικό στην Αργεντινή, στον τέταρτο γύρο της σεζόν 2016.

Οι Hayden Paddon και John Kennard, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πιο γρήγορων, κάνοντας έναν συγκλονιστικό αγώνα επισκίασαν τον Sébastien Ogier που τους πίεζε ασφυκτικά και κατέκτησαν τη νίκη με 14,3 δευτερόλεπτα διαφορά.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί όχι μόνο τη πρώτη νίκη του Hayden Paddon στο WRC, αλλά και τη παρθενική νίκη για το νέας γενιάς i20 WRC μόλις στην τέταρτη εμφάνισή του. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Ogier (VW Polo) και στην 3η ο Mikkelsen (VW Polo). Στην 4η θέση τερμάτισε ένα ακόμα Hyundai με οδηγό τον Ισπανό Sordo, στην 5η ο Ostberg (Ford Fiesta) και στην 6η το τρίτο i20 της Κορεάτικης ομάδας, με οδηγό τον Βέλγο Neuville.

160425_WRC Argentina Winning (3)

Ο νικητής Hayden Paddon σχολίασε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω! Όλα μας οδηγούσαν στο βάθρο και πιέσαμε πολύ σκληρά γι’αυτό. Ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό να πιέσουμε τις επιδόσεις μας στην El Condor. Έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό το στάδιο, επειδή δεν ήμουν ιδιαίτερα καλός στις κλειστές και γεμάτες στροφές διαδρομές. Είναι μια πολύ σημαντική διάκριση αυτή τη στιγμή. Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για μένα, τον John και όλη την ομάδα. Ένα τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στο i20 WRC νέας γενιάς. Ήξερα από την πρώτη δοκιμή πως θα μπορούσα να κερδίσω με αυτό. Απλά δεν το περίμενα να συμβεί τόσο σύντομα.”

Η νίκη αυτή συνεχίζει το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Hyundai στη φετινή σεζόν WRC μετά το βάθρο του Μόντε Κάρλο και το βάθρο στη Σουηδία καθώς και την τέταρτη θέση στο Μεξικό.
Ο αρχηγός της ομάδας Michel Nandan, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Ο Hayden πραγματοποίησε την επίδοση της καριέρας του και κατάφερε να κατακτήσει μια από τις πιο δημοφιλείς νίκες που έχουμε δει στο WRC τα τελευταία χρόνια. Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για αυτό το αυτοκίνητο, άρα το να βλέπουμε τον καρπό της δουλειάς μας είναι πολύ ιδιαίτερο».

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, είναι το Rally de Portugal και θα πραγματοποιηθεί 19 έως 22 Μαϊου.

Νίκος Τσάδαρης