Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Gemballa που έχει την έδρα του στο Leonberg, γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως πέρσι σκοτώθηκε στη Νότιο Αφρική ο ιδρυτής της εταιρείας Uwe Gemballa, όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικούς λόγους.

Φέτος πάρθηκε η απόφαση το νεοιδρυθέν αγωνιστικό παρακλάδι της εταιρείας, το Gemballa Racing, να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα GT3 του 2012 με δύο McLaren MP4-12C GT3. Ο επενδυτής της εταιρείας, κος Steffen Korbach, δήλωσε σχετικά: «επιθυμούσαμε διακαώς τη McLaren MP4-12C GT3, καθώς πιστεύουμε πως το αυτοκίνητο έχει τεράστιες προοπτικές για να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του κυπέλλου».

Οι δύο αγωνιστικές McLaren με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω (gull wing) διαθέτουν αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, βελτιωμένο σύστημα ψύξης, μια ευμεγέθη πίσω αεροτομή και πίσω διαχύτη. Το cockpit το περιβάλει ένας κλωβός ασφαλείας από ανθρακονήματα, ενώ το τιμόνι της McLaren MP4-12C GT3 θα ακολουθήσει τη λογική των μονοθέσιων της Formula One.

Επικεφαλής της Gemballa Racing SE θα είναι ο Sascha Bert, ένας γνωστός στο χώρο οδηγός αγώνων και εκπαιδευτής. Τα ονόματα των δύο οδηγών των McLaren, καθώς και η σύνθεση της υπόλοιπης ομάδας, μένει να ανακοινωθούν.

Πηγή: autotriti.gr