Ονομάζεται GTC και αποτελεί μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του εργοστασίου. Είναι η νέα ανοικτή Bentley Continental που αποδίδει 575 ίππους.

Ένα ακόμη κορυφαίο μοντέλο τόσο από επίπεδο κατασκευής και πολυτέλειας όσο και επιδόσεων, είναι πραγματικότητα για τη βρετανική φίρμα. Η νέα Bentley Continental GTC συνεχίζει με απόλυτη πιστότητα, μια σημαντική ιστορία στα ανοικτά μοντέλα της φίρμας. Χρησιμοποιεί τον κινητήρα 6 λίτρων διάταξης W με 12 κυλίνδρους, του οποίου η απόδοση είναι οι 575 ίπποι και τα 700 Nm ροπής. Ο προσεκτικός σχεδιασμός στο αμάξωμα της Continental GTC έχει επιφέρει μείωση του βάρους, της τάξης των 70 κιλών, με αποτέλεσμα το μοντέλο να χρειάζεται μόλις 4,8 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω., 10,9 δλ. για τα 0-160 χ.α.ω. και να αγγίζει τα 314 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το οικολογικό «αποτύπωμα» της συγκεκριμένης Bentley που (όπως και στο προηγούμενο μοντέλο), μπορεί να κινηθεί τόσο με βενζίνη όσο και με βιοκαύσιμο (E85) λόγω της τεχνολογίας FlexFuel που υιοθετεί ο W12 κινητήρας, και μάλιστα με συνδυασμό των δύο.

Τέλος, το αυτοκίνητο πατά σε θηριώδες ζάντες 20 ιντσών που μπορούν (επιπλέον) να είναι και 21 ιντσών, έχει κιβώτιο ταχυτήτων της ZF που κάνει τις αλλαγές 50% πιο γρήγορα από πριν, και αναλογία βάρους 40/60 εμπρός/πίσω.


To υπερπολυτελές μοντέλο αποδίδει 575 ίππους και θέλει μόλις 4,8 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω.


Η πολυτέλεια στο χειροποίητο εσωτερικό, καθώς και το επίπεδο εξοπλισμού είναι υπεράνω κριτικής.

Πηγή: autotriti.gr