Η επόμενη γενιά της Mercedes A-Class που θα δούμε του χρόνου θα αποκτήσει και έκδοση AMG. Μπορεί το αυτοκίνητο να μην έχει παρουσιαστεί ακόμη επίσημα, όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιθυνόντων της AMG, η A-Class θα είναι το επόμενο όχημα με το οποίο θα ασχοληθούν.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMG, Volker Mornhinweg, είχε αναφέρει παλαιότερα ότι θα υπάρξει αντίστοιχη έκδοση για τη σειρά B-Class, ενώ τώρα όπως όλα δείχνουν θα ασχοληθούν με τη μικρή A-Class.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, το νέο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί νέους επαναστατικούς τετρακύλινδρους κινητήρες υψηλής απόδοσης, με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού αλλά και υπερτροφοδότηση (για την έκδοση AMG τουλάχιστον), που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Hyprex.

Η απόδοση του κινητήρα θα είναι 270 ίπποι και θα έχει 380 Nm ροπής.

Επιπλέον, η μετάδοση θα γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και θα περνά σε όλους τους τροχούς.
Το νέο μοντέλο της Mercedes θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης του 2011, ενώ την έκδοση AMG θα τη δούμε ένα χρόνο αργότερα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η νέα A-Class θα είναι ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο με πιο σπορ προσέγγιση και αισθητική εμπνευσμένη από τα πρωτότυπα Concept Fascination και F800.

Πηγή: i-live.gr