Άλλο ένα κορυφαίο μοντέλο που φέρει το γράμμα R πριν το S προσέθεσε στη γκάμα της η Audi, κατασκευάζοντας το πιο γρήγορο Α5 το οποίο και ονομάζεται RS5.

H κίνηση της γερμανικής εταιρίας ίσως φαντάζει ολίγον υπερβολική αλλά θα βρει σίγουρους υποστηρικτές εκείνους που θεωρούν τα 350 άλογα του S5 λίγα και θέλουν κάτι γρηγορότερο.
Σε κάθε περίπτωση το RS5, πέρα από ένα καλοσχεδιασμένο αυτοκίνητο, είναι και ένα μικρό τεχνολογικό εργαστήριο. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4,2 λίτρων αποδίδει 450 άλογα στις 8.250σ.α.λ. με τη μέγιστη ροπή των 430Nm να είναι διαθέσιμη μεταξύ των 4.000 – 6.000σ.α.λ.

Η τελική ταχύτητα προσεγγίζει τα 250χλμ. (περιορίζεται ηλεκτρονικά), ενώ με τον οδηγό όρθιο στο γκάζι το RS5 φτάνει τα 100χλμ σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα. Η κίνηση μεταδίδεται στους 4 τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου S-tronic.
Το RS5 έρχεται με αερόσακους τελευταίας τεχνολογίας, έξυπνο κλειδί με δυνατότητα μνήμης για 4 επιβάτες (αποθηκεύει τις θέσεις τους) που ανοίγει αυτόματα τις θύρες του αυτοκινήτου όταν πλησιάσει ο οδηγός σε μια απόσταση. Ο οδηγός έχει επίσης στη διάθεσή του σύστημα πλοηγήσης, ηχοσύστημα 10 ηχείων, τριζωνικό κλιματισμό, φώτα τύπου xenon και LED.

Το Audi RS5 είναι ένα ξεχωριστό μοντέλο με σχεδόν απίστευτες δυνατότητες που όμως προορίζεται δυστυχώς για πολύ λίγους. Στο δρόμο προς τις πωλήσεις έχει να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, την εξίσου ενδιαφέρουσα BMW M3.
Η τιμή του νέου πυραύλου της Audi θα κυμαίνεται στα 129.200 ευρώ.

Πηγή: in2life.gr