Διευρύνοντας τη γκάμα των οχημάτων μηδενικών ρύπων Z.E. (Zero Emissions), η Renault ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση του Twingo. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2014, ενώ η πληροφορία έρχεται από τις σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της Renault Ιταλίας, Jacques Bousquet.

Μάλιστα ο Bousquet διέρρευσε και μια πολύ σημαντική πληροφορία που θέλει την τεχνολογία του ηλεκτρικού Twingo να υιοθετείται και από το νέο τετραθέσιο Smart, ενώ την ίδια στιγμή ανέφερε ότι η εξέλιξη του Twingo Z.E. έχει επιταχυνθεί ιδιαίτερα από τη συνεργασία μεταξύ Renault-Daimler. Στο ευρύτερο πλαίσιο διεύρυνσης της σειράς Z.E. ο Bousquet ανέφερε ότι στο μέλλον θα δούμε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα ακόμη και για την κατηγορία των επαγγελματικών, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης.

Τέλος, ο Bousquet έκανε αναφορά και για το σχεδιάγραμμα της Renault σχετικά με την παρουσίαση των εν λόγω οχημάτων, καθώς και για μερικές από τις ενδεικτικές τιμές τους. Έτσι το πρώτο της σειράς Z.E. θα είναι το Fluence που θα παρουσιαστεί στα μέσα του έτους που διανύουμε με τιμές από τα 26.000 ευρώ. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το Kangoo Z.E. στις 20.000 ευρώ, ενώ το Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί το διθέσιο Twizy με τιμή από 6.990 ευρώ. Τέλος, έχουμε το Zoe Z.E. (στα μέσα του 2012) για το οποίο δεν ανακοινώνεται τιμή, αλλά μόνο ο ετήσιος στόχος της παραγωγής του που θα φτάνει τις 150.000 μονάδες.

Πηγή: autotriti.gr