Το νέο concept της Seat με την ονομασία IBX που σας παρουσιάσαμε μόλις χτες θα χρησιμοποιεί τελικά υβριδική τεχνολογία. Τα τελικά στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όμως το IBX θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα και θερμικό μοτέρ (TSI ή TDI), ενώ αρχικά η κίνηση θα περνά εμπρός.

Μπορεί το τετραθέσιο coupe με τον κωδικό IBE που μας παρουσίασε η Seat στην περσινή έκθεση της Γενεύης να ήταν αμιγώς ηλεκτρικό, όμως το νέο IBX που μας παρουσιάσει η ισπανική φίρμα αυτές τις ημέρες (επίσης) στην έκθεση της Γενεύης θα χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία. Έτσι το νέο μοντέλο θα συνδυάζει κινητήρα TSI ή TDI (σε κάθε περίπτωση με τεχνολογία Ecomotive), και ηλεκτροκινητήρα που θα μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Σε δεύτερη φάση δεν αποκλείεται και η χρήση τετρακίνησης, ενώ η αυτονομία του ως αμιγώς ηλεκτρικό θα φτάνει τα 45 χιλιόμετρα.


Το SUV του Ισπανού κατασκευαστή θα παρουσιαστεί αρχικά σε τρίθυρη μορφή

Όπως το Tribu, έτσι και το IBX έχει σχεδιαστεί δια χειρός Luc Donckerwolke (πρώην Lamborghini), με τον ίδιο μάλιστα να δηλώνει ότι: «το IBX θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό στην κατηγορία των SUV». Το αυτοκίνητο πάντως έχει ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα με σχεδιασμό που συνδυάζει SUV και sports coupé, ενώ όπως αναφέρει η εταιρεία οι διαστάσεις του είναι τα 4,26×1,80×1,62 μέτρα για ΜxΠxΥ. Σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο παραμένει ένα concept αλλά με πολύ δυνατή πιθανότητα να το δούμε στο δρόμο μέσα στα επόμενα χρόνια.


Ο Luc Donckerwolke έχει βάλει τα δυνατά του ώστε το IBX να συνδυάζει SUV και sports coupé

Πηγή: autotriti.gr