Η γαλλική εταιρία αυτή τη στιγμή παραμένει στη Formula 1, όμως όχι ως ομάδα, αλλά περισσότερο ως προμηθεύτρια κινητήρων, με την πρώην Renault F1 να είναι πλέον η Lotus-Renault. Η πώληση της ομάδας στους συγκεκριμένους επενδυτές είχαν σαν αποτέλεσμα η γαλλική εταιρία να βρεθεί με ένα μεγάλο budget στη διάθεση της, το οποίο της επιτρέπει να εμπλακεί σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και συγκεκριμένα στους αγώνες Ράλλυ.

Μην ξεχνάτε, ότι προσφάτως η Renault πήρε δελτίο αναγνώρισης (ομολογκασιόν) για το Megane R4, ενώ ήδη έχει παρουσιάσει τα Clio R3, όπως και το Twingo προδιαγραφών R2 και R1. Έτσι, αυτή τη στιγμή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πληροφορίες εκ των έσω, οι οποίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το εμπλοκής στο WRC, πιθανότατα με το Megane Coupe ή την επόμενη γενιά του Clio.

Συγκεκριμένα, οι πηγές από τη Renault αναφέρουν: «Είναι γνωστό ότι με οποιαδήποτε μορφή, η Renault εμπλέκεται όλα αυτά στα χρόνια στους αγώνες Ράλλυ. Όμως, είναι φανερό πλέον, ότι η αλλαγή στους κανονισμούς έκανε πιο εύκολη την εμπλοκή και συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία. Και αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα Renault σε όλες τις κατηγορίες είναι πολύ ελκυστικό». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γαλλική εταιρία αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να σχεδιάσει την στρατηγική της αναφορικά με την εμπλοκή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, γενικότερα.

Πηγή: 4troxoi.gr