Το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom της Ford Pro λανσάρεται τώρα στην Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εξηλεκτρίσουν τα βαν τους στην κατηγορία ενός τόνου. Το E-Transit Custom, που αναπτύχθηκε εξ αρχής με γνώμονα καινοτόμες λύσεις εμπνευσμένες από τους πελάτες, συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες αμιγούς ηλεκτροκίνησης με την ψηφιακή και φυσική πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro.

Υποστηρίζοντας το λανσάρισμα του νέου της EV, η μάρκα εισάγει μια ολοκληρωμένη λύση οικιακής φόρτισης για επιχειρήσεις (που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συνδεδεμένου επιτοίχιου φορτιστή, λογισμικό διαχείρισης καθώς και συντήρηση) η οποία θα είναι διαθέσιμη σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς βαν, προσφέρει νέα χαρακτηριστικά όπως η στάνταρ συνδεσιμότητα 5G3 και το ανακλινόμενο τιμόνι. Όλα τα E-Transit Custom είναι εξοπλισμένα με μια μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 64 kWh.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πατώματος και έχει περιστραφεί κατά 90 μοίρες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο χώρος φόρτωσης και να μειωθεί το βάρος και η πολυπλοκότητα. Ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκδόσεις που αποδίδουν 135 ή 217 ίππους. Και οι δύο έχουν μέγιστη ροπή 415 Nm.

Μια πλήρη φόρτιση σε οικιακό φορτιστή της με ισχύ 11 kW διαρκεί περίπου 6,7 ώρες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να φορτίσουν την μπαταρία από το 10 έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε περίπου 39 λεπτά σε παροχή AC με ισχύ 125 kW (φόρτιση 10 λεπτών προσθέτει στην μπαταρία αυτονομία 82 χλμ).

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του χώρου φόρτωσης, πάνω από τα καλύμματα των μαρσπιέ, προκειμένου να μην υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστές δομές που θα απορροφούν την ενέργεια μιας σύγκρουσης. Για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου και για λόγους μείωσης του βάρους, τα υπόλοιπα εξαρτήματα τα οποία βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα του ηλεκτρικού βαν είναι συγκεντρωμένα γύρω από τη μπαταρία.

Το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υποστηρίζει αυτονομία έως και 337 χλμ και διαστήματα σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο, με στόχο την βελτίωση του κόστους ιδιοκτησίας. Το βαν προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 1.011 κιλά, χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης με βελτιωμένη πρόσβαση και ικανότητα ρυμούλκησης που ανέρχεται σε 2.300 κιλά.

Η Ford Pro αναμένει ότι το E-Transit Custom θα προσφέρει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα- για το E-Transit, η μείωση του κόστους συντήρησης μπορεί να φτάσει έως και το 40%.

Η εξοικονόμηση αυτή αποτελεί απόρροια του διαστήματος σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο, σε συνδυασμό με την εγγύηση 8 ετών/160.000 χλμ που καλύπτει όλα τα εξαρτήματα υψηλής τάσης.

Το Ford E-Transit Custom είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία.