Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής του Mini Countryman με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ξεκινά να βγαίνει τώρα από τις γραμμές παραγωγής και στη Λειψία.

Το Αμιγώς Ηλεκτρικό Countryman αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για την πλήρη μετάβαση της μάρκας στην ηλεκτρική κινητικότητα μέχρι το 2030, συνδυάζοντας ηλεκτρική αίσθηση go-kart με την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Κυκλοφορεί σε δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις: το Countryman E (204 ίππων, με κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 17,4 – 15,7 kWh/100 km | εκπομπές CO2 0 g/km) και το τετρακίνητο Countryman SE ALL4 (313 ίππους, με κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 18,5 – 16,8 kWh/100 km | εκπομπές CO2 0 g/km).

Με την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού Countryman, το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία θα διαχειρίζεται ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής για τις μπαταρίες υψηλής τάσης 5ης γενιάς, η οποία αποτελείται από τρία στάδια: επίστρωση κυψελών, παραγωγή μονάδων και συναρμολόγηση μπαταριών. Οι διαδικασίες και στα τρία αυτά στάδια ενισχύονται αυτή τη στιγμή με τη λειτουργία πέντε γραμμών επίστρωσης κυψελών, τριών για την παραγωγή μονάδων και δύο για τη συναρμολόγηση μπαταριών υψηλής τάσης.

Για να καταστεί δυνατή η παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης, οι χώροι που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως για τα μοντέλα i3 και i8 έχουν τροποποιηθεί ενώ έχουν προστεθεί νέα κτίρια. Ένα από αυτά είναι μια νέα αίθουσα με επιφάνεια περίπου 61.000 m2. Εκεί στεγάζονται δύο γραμμές ικανές να παράγουν έως και 300.000 μπαταρίες υψηλής τάσης ετησίως.

Στο λανσάρισμα, το ηλεκτρικό Countryman θα διατίθεται σε τρία επιπλέον χρώματα αμαξώματος, τα British Racing Green, Chili Red και Blazing Blue, καθώς και με οροφή αντίθεσης, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας.