Ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι η Ferrari προσπάθησε να αποσπάσει κι άλλα μέλη του τεχνικού τμήματος της ομάδας του Milton Keynes, πέραν του Neil Martin, του οποίου η πρόσληψη στο Maranello ανακοινώθηκε επίσημα φέτος.

To καθήκον του Neil Martin στη Ferrari θα είναι να σχεδιάσει το λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα επιτρέπει στους μηχανολόγους να επιλέξουν την καλύτερη στρατηγική με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ότι τα τελευταία χρόνια. Π.χ, στο Αμπού Ντάμπι, η Ferrari κάλεσε νωρίς στα pits τον Fernando Alonso, διότι πίστευε ότι η μαλακή γόμα δε θα αντέξουν πολλούς γύρους, κάτι που ο Jenson Button απέδειξε ότι δεν ίσχυε, διανύοντας τα 2/3 της συνολικής απόστασης του αγώνα με αυτά τα ελαστικά… Δουλειά του Martin θα είναι να σχεδιάσει λογισμικό που θα επιτρέπει στο pit wall να κάνει πιο ακριβείς προβλέψεις περί σχετικών θεμάτων.

Ο Helmut Marko δήλωσε ότι η Ferrari έκανε μεγάλες προσπάθειες για να αποσπάσει τεχνικούς της Red Bull, χωρίς επιτυχία. Πρόσφατα, ο συνιδιοκτήτης της Red Bull, Dietrich Mateschitz, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι η αποχώρηση του Martin δεν αποτελεί την απαρχή μιας μαζικής εξόδου τεχνικών από την Red Bull, καθώς, όπως δήλωσε ο Αυστριακός δισεκατομμυριούχος, η ομάδα μόλις ανανέωσε τα συμβόλαια των 50 πιο σημαντικών ανθρώπων της.

Ο Marko ανέφερε ότι η Red Bull θα πιεστεί για να παρουσιάσει το καινούργιο της μονοθέσιο, την RB7 εγκαίρως για το πρώτο τεστ χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, που θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου στη Βαλένθια, αλλά βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος. Ο Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικό στέλεχος της Red Bull, δήλωσε ότι το φετινό μονοθέσιο της ομάδας δε θα είναι επαναστατικό, αλλά μια εξέλιξη της περυσινής RB6. Αντιθέτως, το τεχνικό τμήμα της Ferrari έχει αναγνωρίσει ότι θα πρέπει να ρισκάρει περισσότερο στο σχεδιασμό του καινούργιου της μονοθεσίου, σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο Marko αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μεταγραφής του Sebastian Vettel στη Ferrari, δηλώνοντας ότι ο 23χρονος Γερμανός θα ήταν «ηλίθιος» να πάει στο Maranello όσο βρίσκεται εκεί ο Fernando Alonso: «Είναι φυσικό για έναν οδηγό αγώνων να ονειρεύεται την Ferrari και η Ferrari να κοιτάζει έναν εξαιρετικό οδηγό όπως ο Sebastian. Αλλά ο Sebastian δε θα μας αφήσει για το θρύλο της Ferrari και μόνο. Είναι αρκετά έξυπνος να γνωρίζει ότι οι περιστάσεις θα πρέπει να είναι σωστές. Δεν πρόκειται να αλλάξει (ομάδα) όσο ο Fernando Alonso βρίσκεται ακόμα εκεί -ειδάλλως θα ήταν ηλίθιος. Όσο προσφέρουμε στον Sebastian ένα πακέτο το οποίο είναι καλύτερο από των άλλων, δεν πρόκειται να πάει κάπου αλλού απλά και μόνο για την εικόνα κάποιου».

Πηγή: 4troxoi.gr