H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η κατασκευάστρια εταιρεία Toyota Motor Europe N.V/S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., Γενικό Αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των Toyota στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για την προληπτικό έλεγχο ή/και την αντικατάσταση της αντλίας υψηλής πίεσης καυσίμου αυτοκινήτων σε μοντέλα: Auris, Corolla και C-HR.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει προληπτικό έλεγχο ή/και αντικατάσταση και αφορά σε 1.633 οχήματα, παραγωγής από Νοέμβριο 2017 έως και Νοέμβριο 2022. Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αντλία καυσίμου υψηλής πίεσης. Λόγω μη ενδεδειγμένης συναρμογής ορισμένων εξαρτημάτων στην εν λόγω αντλία, ενδέχεται, η λειτουργία με την πάροδο του χρόνου να επιφέρει αυξημένη καταπόνησή της. Εξαιτίας της αυξημένης αυτής καταπόνησης υπάρχει το ενδεχόμενο να προκληθεί ρωγμή στην αντλία, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροή καυσίμου και ως εκ τούτου σε πιθανότητα πρόκλησης ανάφλεξης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος ή/και αντικατάσταση της αντλίας καυσίμου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00πμ έως 05:00μμ).