Νέοι, ηλικιωμένοι, έφηβοι, μητέρες με καρότσια, ακόμα και έγκυες που έχουν φτάσει από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τη Λιβαδειά, τα Γιάννενα ακόμα και την Κρήτη, έχουν κατακλύσει αυτή τη στιγμή την πλατεία Συντάγματος.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί με σημαίες και πανό ξεπερνά τους 25.000.

Από τα μεγάφωνα, που έχουν στηθεί στην πλατεία, ανακοινώνονται τα ψηφίσματα της γενικής συνέλευσης, ενώ οι πολίτες έχουν μαζί τους κατσαρόλες και σφυρίχτρες, εντείνοντας τις διαμαρτυρίες τους.

Μοιράζονται παράλληλα, φυλλάδια, ενώ έχουν τυπωθεί και μπλούζες, με το σύνθημα «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε».

Ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Ξενοφώντος. Παράλληλα, κλειστές είναι οι οδοί Σταδίου και Ακαδημίας μέχρι την οδό Αμερικής. Λόγω της μεγάλης διέλευσης των διαμαρτυρόμενων έχουν αρχίσει να κλείνουν και οι γύρω δρόμοι, ενώ στον αττικό ουρανό πετάει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας. Οι δικυκλιστές φώναξαν συνθήματα και περνώντας μπροστά από τη Βουλή καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους στους δρόμους