«Πράσινο φως» πήρε από τον Αμερικανό πρόεδρο το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική κάλυψη των μελών των σωστικών συνεργείων και των εθελοντών της 11ης Σεπτεμβρίου, οι οποίοι υποφέρουν από ασθένειες που συνδέονται με τα επακόλουθα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Δεν πρόκειται ποτέ να λησμονήσουμε το θάρρος που επέδειξαν οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι διασώστες που διακινδύνευσαν τις ζωές τους για να σώσουν τις ζωές των άλλων», τόνισε ο Ομπάμα, εκτιμώντας στο ανακοινωθέν του πως το κείμενο αυτό συνιστά «ένα πολύ σημαντικό μέτρο για εκείνους που εξακολουθούν να υποφέρουν από τα σωματικά επακόλουθα των επιθέσεων».

Το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική κάλυψη των αρωγών της 11ης Σεπτεμβρίου υιοθετήθηκε από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν τη διακοπή των συνεδριάσεων λόγω των διακοπών, στις 22 Δεκεμβρίου, εννέα χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους.

Οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι διαθέτουν μία σχετική μειοψηφία στη Γερουσία, ικανή ωστόσο να παρακωλύσει την ψήφιση των νομοσχεδίων, αρχικά είχαν φέρει αντιρρήσεις στην έγκριση της ασφαλιστικής κάλυψης και το αρχικό κείμενο χρειάσθηκε να τροποποιηθεί σε μία λιγότερο δαπανηρή παραλλαγή του.

Το κείμενο ήταν στην ουσία το τελευταίο που ψηφίσθηκε από τη δημοκρατική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς έπειτα από τις ενδιάμεσες εκλογές της 2ας Νοεμβρίου το Σώμα θα ελέγχεται πλέον από φέτος από τους Ρεπουμπλικανούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.