Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ στο Βερολίνο, μετά από πληροφορίες ότι κυκλοφορεί ένα λιοντάρι ελεύθερο, με τις αρχές να πραγματοποιούν σαφάρι για τον εντοπισμό του, χρησιμοποιώντας drones, ελικόπτερα και κυνηγούς εξοπλισμένους με αναισθητικά όπλα.

Η Bild αναφέρει ότι υπάρχουν αναφορές για ένα νεκρό αγριογούρουνο στο Στάνσντορφ και Κλάινμανχοφ, το οποίο φέρεται να κατασπάραξε το άγριο ζώο. Αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση του, γιατί αν είναι πεινασμένο, πιθανώς μπορεί να έχει δεχτεί κακοποίηση και να έχει επιθετική στάση.

Ειδικοί εικάζουν από τα δεδομένα που έχουν, ότι πιθανώς είναι μια λέαινα, η οποία μπορεί να κρύβεται σε κάποιο απομονωμένο μέρος, από θάμνους σε πάρκα, μέχρι και κάποιο παράπηγμα.

Οι αρχές έχουν δώσει εντολή να μην κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους, σε βαθμό που τα παιδιά που βρίσκονταν στα νηπιαγωγεία, να μείνουν εντός κτιρίων, χωρίς να μπορούν να τα πάρουν οι γονείς τους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντανιέλ Κέιπ δήλωσε ότι «μάρτυρες είδαν ένα αρπακτικό να δαγκώνει ένα αγριογούρουνο περίπου τα μεσάνυχτα. Λάβαμε επίσης υλικό από βίντεο. Σύμφωνα με το υλικό, επρόκειτο για μια λέαινα. Δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε προς το παρόν για την αυθεντικότητά του».

Η πρώην θηριοδαμάστρια Μαρσέλα Κόλντμαν είπε πως «ακόμη και αν η λέαινα έχει φάει, δεν θα έλεγα ότι ξεκουράζεται κάπου ήρεμα. Κάθεται κάπου σε μια γωνιά, σε μια φωλιά, σε έναν θάμνο όπου μπορεί να βρει κάποιο καταφύγιο, γιατί έχει πανικοβληθεί».