Η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας μετέδωσε σήμερα εικόνες από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος επιθεώρησε τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποτυχημένη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Σύμφωνα με το βίντεο που μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτου Russia 24, ο Σοϊγκού, στόχος σφοδρής κριτικής του επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετέβη σε κέντρο διοίκησης των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και «συσκέφθηκε με τους υπεύθυνους» μίας από τις μονάδες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής ο Σοϊγκού υπογράμμισε κυρίως «τη μεγάλη αποτελεσματικότητα (του ρωσικού στρατού) στον εντοπισμό και την καταστροφή» οπλικών συστημάτων και στρατιωτών «του εχθρού», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Ρώσος υπουργός φαίνεται να ακούει, με ήρεμο και σοβαρό ύφος, την αναφορά του στρατηγού Γεβγκένι Νικιφόροφ, επικεφαλής της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας του ρωσικού στρατού, να μελετά γεωγραφικούς χάρτες αλλά και να επιθεωρεί με ελικόπτερο τις ρωσικές θέσεις.