Ο πληθυσμός της Γερμανίας πέτυχε ρεκόρ 30ετίας στην αύξηση του και αυτό επειδή η χώρα υποδέχτηκε πάρα πολλούς πρόσφυγες από την Ουκρανία, κυρίως γυναίκες και παιδιά που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους μετά τη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με το bloomberg.com το 2022 ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1,3%, δηλαδή 1,2 εκατομμύρια και έφτασε τα 84,4 εκατομμύρια ανθρώπους. Έτσι, σε σχέση με το 2021, οι αριθμοί των Ουκρανών εξαπλασιάστηκαν.

Αυτό σημαίνει, ότι καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος από την ενοποίηση των δύο Γερμανιών το 1990.

Ωστόσο, στη χώρα παραμένει το πρόβλημα του ισοζυγίου γεννήσεων και θανάτων.

Σημειώνεται, ότι η Γερμανία δεν είναι η πρώτη δυτική χώρα που βλέπει αύξηση στον πληθυσμό λόγω προσφύγων και μεταναστών.

Χαρακτηριστικά, ο Καναδάς σημείωσε αύξηση ρεκόρ μέσα σε ένα χρόνο και κυρίως χάρη στη μετανάστευση, με μετανάστες να αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των 1,05 εκατομμυρίων νέων κατοίκων.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε διάστημα 12 μηνών, σύμφωνα με δελτίο τύπου από τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Ο συνολικός πληθυσμός έφτασε τα 39.566.248 εκατομμύρια την 1η Ιανουαρίου – 2,7% υψηλότερος από πέρυσι, με τη μετανάστευση να αντιπροσωπεύει το 95,9% αυτής της αύξησης, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.