Στον Καναδά ο πληθυσμός σημείωσε αύξηση ρεκόρ μέσα σε ένα χρόνο και κυρίως χάρη στη μετανάστευση, με μετανάστες να αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των 1,05 εκατομμυρίων νέων κατοίκων.

Όπως αναφέρει το cnn.com, αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε διάστημα 12 μηνών, σύμφωνα με δελτίο τύπου από τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο συνολικός πληθυσμός έφτασε τα 39.566.248 εκατομμύρια την 1η Ιανουαρίου2,7% υψηλότερος από πέρυσι, με τη μετανάστευση να αντιπροσωπεύει το 95,9% αυτής της αύξησης, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ενώ άλλα ανεπτυγμένα έθνη παλεύουν με την επιβράδυνση της πληθυσμιακής αύξησης, ο Καναδάς έχει τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο πληθυσμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα της G7 και με ρυθμό ανάπτυξης 2,7% κατατάσσεται στις 20 πρώτες παγκοσμίως.

Εάν ο πληθυσμός της χώρας συνέχιζε να αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό, θα διπλασιαζόταν σε περίπου 26 χρόνια, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στον Καναδά έφτασε το ρεκόρ των 437.180 το 2022 και η αυξημένη μετανάστευση «σχετίζεται με τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Καναδά να μειώσει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε βασικούς τομείς της οικονομίας», ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

«Οι υψηλές κενές θέσεις εργασίας και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού συμβαίνουν σε ένα πλαίσιο όπου η γήρανση του πληθυσμού έχει επιταχυνθεί στον Καναδά και το ποσοστό ανεργίας παραμένει σχεδόν σε χαμηλό ιστορικό», πρόσθεσε ο οργανισμός.