Μια κορυφαία ερευνήτρια ανατρέπει τα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του Φαραώ Τουταγχαμών και υποστηρίζει ότι σκοτώθηκε, όταν οδηγούσε μεθυσμένος το άρμα του, σαν ένας «τυπικός έφηβος».

Η Αιγύπτια ερευνήτρια Sofia Aziz που έχει βραβευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, αναφέρει πως ο Φαραώ σκοτώθηκε μετά από ένα ατύχημα με άρμα, ενώ ήταν μεθυσμένος με κρασί, αναφέρει η dailymail.co.uk.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, ο σοβαρός τραυματισμός του, τα κατάγματα στα πόδια που μολύνθηκαν, του προκάλεσαν έναν αργό θάνατο. «Ήταν σαν ένας τυπικός έφηβος, που έπινε και πιθανότατα οδηγούσε το άρμα του πολύ γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί θεωρούν ότι ο Τουταγχαμών, που πέθανε σε ηλικία 18 ή 19 ετών, έπασχε από ελονοσία και την επώδυνη νόσο Köhler, μια σπάνια διαταραχή που προκαλεί τη διακοπή της αιμάτωσης στο σκαφοειδές οστό, στο πίσω μέρος του ποδιού, με αποτέλεσμα να περπατάει με μπαστούνι.

Ωστόσο, η ερευνήτρια αναφέρει ότι τα κτερίσματα στο τάφο του Τουταγχαμών φέρεται να φανερώνουν το εντελώς αντίθετο, γιατί κατά παράδοση τοποθετούνταν αντικείμενα που χρησιμοποιούσε το άτομο όσο ήταν στη ζωή.

Με βάση την ερευνήτρια, τα έξι άρματα, η πανοπλία και η αποθήκη κρασιού «δείχνουν» ότι «δεν ήταν ανάπηρος και καβαλούσε άμαξες σαν “βασιλιάς πολεμιστής”».