Η Wall Street Journal σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης Άμχερστ πραγματοποίησε νέα μεγάλη έρευνα για το Instagram και διαπίστωσε πως «βοηθάει» τους παιδόφιλους.

Συγκεκριμένα, η wsj.com αναφέρει ότι επιτρέπεται η αναζήτηση με όρους που παραπέμπουν ευθέως σε τέτοιο περιεχόμενο, ενώ υπάρχουν σελίδες που περιέχουν μενού με παράνομα βίντεο και φωτογραφίες.

Μάλιστα, υπάρχουν προφίλ που εκδίδουν παιδιά και εφήβους. Χαρακτηριστικά, όσοι δραστηριοποιούνται στις παραπάνω παράνομες πράξεις, μπορούν να κάνουν αναζήτηση με τους όρους #pedowhore (παιδοπόρνη) και #preteensex (προεφηβικό σεξ).

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι ο αλγόριθμος επιτρέπει την προώθηση τέτοιου υλικού, ειδικά από τη στιγμή που γίνεται εξατομικευμένη αναζήτηση.

Η Meta λοιπόν, ισχυρίστηκε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει αυτή τη δραστηριότητα, ενώ ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταργήσει 27 δίκτυα παιδεραστίας και σχεδιάζει περισσότερες απομακρύνσεις.

Η εταιρία ανέφερε πως επιδιώκει να αποκλείσει τους παραπάνω χρήστες και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τον Ιανουάριο κατάργησε 490.000 λογαριασμούς που σχετίζονταν με παιδοφιλία.