Σε ένα ιστορικό βήμα προχώρησαν οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ, καθώς έγιναν το πρώτο κόμμα που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για επικοινωνιακούς σκοπούς. Το εν λόγω βίντεο, που αποτέλεσε την απάντηση των Ρεπουμπλικάνων στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν, προκάλεσε αίσθηση τόσο για τον τρόπο δημιουργίας του, αλλά και για το περιεχόμενό του.

Το προεκλογικό σποτ παρουσίαζε μια σειρά από εικόνες, που σχετίζονταν με ενδεχόμενη επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν το 2024 στην Προεδρία των ΗΠΑ, σκιαγραφώντας μια εποχή κρίσης και χάους με σοβαρά θερμά επεισόδια, όπως εκρήξεις στην Ταϊβάν μετά από μια κινέζικη εισβολή, καραβάνια προσφύγων, διαδηλώσεις, οικονομική κρίση, εκτόξευση της χρήσης ναρκωτικών και ανάπτυξη στρατού σε αμερικανικούς δρόμους.

«Τι θα συμβεί αν επανεκλεγεί ο πιο αδύναμος πρόεδρος που είχαμε ποτέ;», είναι το κεντρικό μήνυμα του βίντεο, το οποίο ξεκινάει με τον Τζο Μπάιντεν να πανηγυρίζει μια εκλογική νίκη με την Καμάλα Χάρις και κλείνει με τον αμερικανό Πρόεδρο να κάθεται σκεπτικός στο γραφείο του.

Στο επάνω μέρος του βίντεο επισημαίνεται πως δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η λεζάντα στη σχετική ανάρτηση στο Youtube αναφέρει: «Μια ματιά της τεχνητής νοημοσύνης για το πιθανό μέλλον της χώρας εάν εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν το 2024».