Κάτι ανεξήγητο συμβαίνει στα δίδυμα κορίτσια Σόφι και Μέγκαν από τη Σκωτία, το οποίο δεν εξηγείται από τους γιατρούς. Το 2017, το ένα κορίτσι, η Σόφι, σήμερα 16 ετών, διαγνώστηκε με έναν σπάνιο καρκίνο των νεφρών, που συνήθως επηρεάζει τα παιδιά. Η δίδυμη αδελφή της, Μέγκαν, δεν είχε ποτέ καρκίνο, αλλά φέρεται να έχει τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με την αδελφή της.

Πριν διαγνωστεί η Σόφι, είχε μια σειρά από συμπτώματα που περιλάμβαναν πόνο στο στομάχι με κράμπες που θύμιζαν στομαχικό έλκος, πόνο στην πλάτη και απώλεια βάρους – παθήσεις που αντιμετώπιζε και η δίδυμη αδελφή της, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάποιον όγκο. «Όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά η Σόφι, η Μέγκαν είχε όλα τα συμπτώματα. Οι άνθρωποι σχολιάζουν συνεχώς πόσο άρρωστη φαίνεται, καθώς είναι ακόμη πιο χλωμή από την αδελφή της», δήλωσε η μητέρα των κοριτσιών, Ρεμπέκα. «Της έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις και δεν έχει απολύτως τίποτα. Είναι τόσο παράξενο».

Από τότε που διαγνώστηκε η Σόφι με καρκίνο, η νόσος έχει υποχωρήσει δύο φορές, αλλά και υποτροπιάσει τέσσερις φορές.

«Πήγαμε να ελέγξουμε τη Σόφι μια μέρα και μας είπε ο σύμβουλος ότι δεν μπορούσε να αισθανθεί τίποτα εκεί», δήλωσε η μητέρα της. «Αλλά την επόμενη μέρα, μας κάλεσαν ξανά. Το μόνο που μπορούσε να πει ο σύμβουλος ήταν ότι τα αποτελέσματα ”δεν ήταν καλά” – και άρχισε να κλαίει».

Ήταν η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που η Σόφι έκλαψε για την ασθένειά της. «Μου είπαν να την πάρω μακριά και να φτιάξω αναμνήσεις όσο είναι αρκετά καλά», είπε η Ρεμπέκα. Ωστόσο, μετά την είδηση, η Σόφι παλεύει τόσο με το άγχος για την υγεία της, όσο και με την κατάθλιψη.

Η συμπαράσταση της αδερφής της

Σύμφωνα με το nypost.com, η Μέγκαν αισθάνεται τα ίδια. Αφού η Σόφι έλαβε την ενημέρωση για την υποτροπή τον Ιανουάριο, η δίδυμη αδελφή της προσφέρθηκε επίσης να κάνει μαγνητική τομογραφία, αλλά και πάλι δεν εντοπίστηκε καμία ασθένεια.

«Οι σύμβουλοι μου λένε ότι είναι απλώς ένα ”δίδυμο πράγμα” – το οποίο βρίσκω εντελώς παράξενο», δήλωσε η μητέρα τους. «Δεν έχω ακούσει ποτέ για πανομοιότυπα δίδυμα να αρρωσταίνουν ταυτόχρονα, όταν το ένα δεν είναι καν άρρωστο το ίδιο».

Η Μέγκαν δεν έχει φύγει από το πλευρό της δίδυμης αδελφής της από τότε που αρρώστησε και μένει μαζί της στο νοσοκομείο όλη τη νύχτα, μερικές φορές ακόμη και μέχρι τις 3 το πρωί. Η μαμά τους είπε ότι η Μέγκαν δεν αφήνει τη Σόφι μέχρι να της πει ότι θέλει να κοιμηθεί και ότι είναι έτοιμη για ύπνο.