Η μισθοφορική ομάδα Wagner της Ρωσίας έχει εξαντληθεί τόσο πολύ από τους μήνες αιματηρών μαχών στην Ουκρανία, που στράφηκε στο Pornhub για να στρατολογήσει στρατιώτες.

Ο ιδιωτικός στρατός, που ιδρύθηκε από τον Yevgeny Prigozhin, στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει τοποθετήσει μια διαφήμιση στον δημοφιλή ιστότοπο πορνό, προτρέποντας τους άνδρες θεατές να σταματήσουν να βλέπουν ερωτικές ταινίες και αντ’ αυτού να υποβάλουν αίτηση για δουλειά στη Wagner.

Στη διαφήμιση, μια ξανθιά γυναίκα με κόκκινο κραγιόν φαίνεται να μιλά στους θεατές, λέγοντάς τους «είμαστε ο πιο καλύτερος ιδιωτικός στρατός στον κόσμο. Στρατολογούμε μαχητές από όλες τις περιοχές της Ρωσίας. Πηγαίνετε να δουλέψετε για την PMC Wagner».

Σύμφωνα με το New York Post, το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrainskaya Pravda, το οποίο ανέφερε την ιστορία, δήλωσε ότι το βίντεο μοιράστηκε στα κανάλια Telegram από άτομα που ζουν στις περιοχές Κεμέροβο και Βόλγκογκραντ της Ρωσίας. Δεν είναι σαφές πόσες φορές έχει προβληθεί η διαφήμιση στο Pornhub, ούτε πόσο καιρό βρίσκεται στον ιστότοπο.

Από πλευράς του, το Pornhub αφαίρεσε διαφημίσεις του Wagner που προσπαθούσαν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ενταχθούν στους Ρώσους μισθοφόρους του που πολεμούν στην Ουκρανία. Εκπρόσωπος του Pornhub δήλωσε στο Newsweek ότι οι διαφημίσεις έχουν αφαιρεθεί και δήλωσε ότι ο ιστότοπος δεν επιτρέπει διαφημίσεις που σχετίζονται με πολιτικά θέματα.