Η ανθρωπιστική οργάνωση, Διεθνής Αμνηστία, καταγγέλλει τα μέλη των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο καθώς και πολιτοφύλακες που τάσσονται υπέρ του ως υπεύθυνους για φρικτές ωμότητες στην Ακτή του Ελεφαντοστού εναντίον οπαδών και υποστηρικτών του αντίπαλού του και αναγνωρισμένου προέδρου της χώρας Αλασάν Ουατάρα.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι έλαβε έναν μεγάλο αριθμό καταγγελιών για ανθρώπους που συνελήφθησαν ή απήχθησαν από τα σπίτια τους ή τους δρόμους, από ένοπλους άγνωστους που συνήθως συνοδεύονταν από μέλη των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει επίσης ότι βρέθηκαν και πολλά πτώματα στους δρόμους ενώ εκατοντάδες είναι οι πολίτες που έχουν εξαφανιστεί και αγνοούνται.

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο και για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά εκατοντάδων γυναικών από αστυνομικούς έξω από αστυνομικά τμήματα όπου οι γυναίκες συγκεντρώνονταν για να ζητήσουν την απελευθέρωση κρατουμένων οικείων τους.