Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στη Βουλγαρία και οι πολίτες να μην ξοδέψουν περισσότερα από 40 ευρώ κατά μέσο όρο το άτομο, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με την ερωτική διάθεση, που φαίνεται να είναι αυξημένη.

Μάλιστα, λόγω της νηστείας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ιερωμένοι σπεύδουν να υπενθυμίσουν στους Βούλγαρους, πως οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, διότι, όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Σλίβεν Ιωαννίκιος, στην εφημερίδα «Στάνταρτ» της Σόφιας, «ούτε στην Αγία Γραφή, ούτε σε άλλα ιερά κείμενα υφίσταται απαγόρευση για την εκτέλεση των συζυγικών καθηκόντων στη διάρκεια της νηστείας πριν τα Χριστούγεννα».

Όμως, οι απολαύσεις αυτού του είδους αφορούν μόνο τους παντρεμένους με εκκλησιαστικό γάμο, διευκρίνισε ο Ιωαννίκιος, αλλά και ο αρχιερέας της εκκλησίας «Αγία Σοφία» στην πόλη Σλίβεν Σιλβέστερ. Ο αρχιερέας δήλωσε ότι οι παντρεμένοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συζύγων τους διότι αν δεν το κάνουν, «σπρώχνουν με τα ίδια τους τα χέρια τον/ τη σύζυγο τους στο αμαρτωλό μονοπάτι της μοιχείας».

Οι υπόλοιποι που δεν είναι παντρεμένοι θα πρέπει, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Ιωαννίκιο και τον αρχιερέα Σιλβέστερ να κάνουν υπομονή μέχρι την πάροδο της νηστείας των Χριστουγέννων.