Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν που είναι γνωστός ως ο ιδρυτής της Wagner, με ανάρτηση που έκανε στα social media παραδέχτηκε ότι είχε ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε πρόεδρος.

«Δεν ήμουν ποτέ απλώς ο χρηματοδότης του Πρακτορείου Διαδικτυακών Ερευνών. Εγώ το σκέφτηκα, εγώ το δημιούργησα, εγώ το διηύθυνα για μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Πριγκόζιν σε μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οποία κοινοποίησε η δική του εταιρεία κέτερινγκ Concord. «Δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τον ρωσικό πληροφοριακό χώρο από την άξεστη και επιθετική αντιρωσική προπαγάνδα της Δύσης» δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος πέρασε την τελευταία δεκαετία της Σοβιετικής Ένωσης στη φυλακή για ληστεία και απάτη, ήταν επί χρόνια συνεργάτης του Πούτιν. Η εταιρεία κέτερινγκ που διαθέτει η οποία είχε σαρώσει τις κυβερνητικές συμβάσεις, του εξασφάλισε το παρατσούκλι «σεφ του Πούτιν», ενώ έστελνε μισθοφόρους της Wagner να πολεμήσουν μαζί με Ρώσους στρατιώτες στη Συρία και σε συγκρούσεις σε όλη την Αφρική με σκοπό να προωθήσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Μετά από χρόνια αρνήσεων, παραδέχθηκε πέρυσι τη σχέση του με την μισθοφορική εταιρεία Wagner και δήλωσε ότι παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές.

Έχοντας χτίσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το δημόσιο προφίλ του τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο πρόσφατα αποφάσισε να του κόψει τα φτερά, ανησυχώντας για το αυξανόμενο κύρος του ως ειλικρινής (σκληρός) επιχειρηματίας και την σκληρή κριτική που ασκούσε στο υπουργείο Άμυνας.