Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Τα τέσσερα κόμματα της κεντροδεξιάς τα οποία κέρδισαν την πλειοψηφία στις εκλογές τις Σλοβακίας στις 12 Ιουνίου ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Το συντηρητικό SDKU της επόμενης πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίκοβα, οι χριστιανοδημοκράτες (KDH), το κόμμα Ελευθερία και Αλληλεγγύη (SaS) και το κόμμα της ουγγρικής μειονότητας Most-Hid αναμένεται να συνθέσουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού που θα ορκιστεί στις 8 Ιουλίου.

“Το SDKU, το KDH, το SaS και το Most-Hid κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το θέμα του συνασπισμού. Όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί” δήλωσε η κ. Ραντίκοβα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε με τους συνεργάτες της.

Η συμφωνία του συνασπισμού θα επικυρωθεί και επίσημα την Τρίτη, στις 15.00 GMT στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.