Έναν ακόμη σύμμαχο στο Κογκρέσο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου, αποκτά η Ελλάδα καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ευνόησε, όπως φαίνεται τους ομογενείς βουλευτές του εξωτερικού. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, τον γιο του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος, στην 8η Περιφέρεια του Νιού Τζέρσεϊ ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Ρεπουμπλικανού Μάρκος Αρόγιο.

Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους (Dina Titus), η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον (Mark Robertson), όμως η καταμέτρηση είχε ακόμη δρόμο.

Ο Μενέντεζ Τζούνιορ προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα πιέσει για πολιτικές που θα βοηθήσουν τις μεσαίες, εργαζόμενες οικογένειες και θέλει να επανεγκρίνει τη διευρυμένη πίστωση φόρου για παιδιά που έληξε πέρυσι.

Παράλληλα έχει δηλώσει πως σκοπεύει να πιέσει για πιο προσιτή στέγαση και υγειονομική περίθαλψη, να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα και να υπογράψει νόμο που θα διευκολύνει τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων.