Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ που είναι και ηγετικό στέλεχος του κόμματος των Πρασίνων υποστήριξε περαιτέρω παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και πλέον πήρε και την υποστήριξη του κόμματος, σύμφωνα με τη Welt. Παρά την ειρηνιστική παράδοση των Πρασίνων, το κόμμα αισθάνεται υποχρεωμένο να υποστηρίξει την Ουκρανία στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της.

Στο εθνικό συνέδριο του κόμματός τους, οι Πράσινοι ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της προμήθειας περισσότερων όπλων στην Ουκρανία. Οι αντιπρόσωποι στη Βόννη το Σάββατο απέρριψαν αρκετές προτάσεις που τις επικρίνουν ως απόκλιση από την ειρηνιστική παράδοση του κόμματος.

Ένα μέλος του κόμματος είχε απαιτήσει: “Πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν όλο και περισσότερα όπλα για αυτόν τον πόλεμο”. Ο ευρωβουλευτής Σεργκέι Λαγκοντίνσκιαντέτεινε, αναφερόμενος στο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Κάλεσε τους ριζοσπάστες ειρηνιστές – με αναφορά στο λογότυπο του κόμματος – ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν, τελικά, “να υπερασπιστούν τον εαυτό τους με ηλιοτρόπια”.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ιμπεριαλιστικά κίνητρα του Κρεμλίνου, η υπεράσπιση της κυριαρχίας της Ουκρανίας αποτελεί υποχρέωση για τους Πράσινους ως “αντιαποικιοκρατικό κόμμα”, πρόσθεσε ο Λαγκοντίνσκι. Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων υποστήριξε την πορεία της ηγεσίας του κόμματος και των μελών του πράσινου υπουργικού συμβουλίου, καταψηφίζοντας αρκετές προτεινόμενες τροποποιήσεις στην κατευθυντήρια πρόταση εξωτερικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Εκτελεστικής Επιτροπής.