Το πρώτο και ιστορικό διάγγελμα του Καρόλου ως Βασιλιάς πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα. Στο πρώτο του μήνυμα ο βασιλιάς Κάρολος υποσχέθηκε στους βρετανούς πολίτες πως θα τους υπηρετήσει με την ίδια αφοσίωση που επέδειξε και η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ στα 70 χρόνια που βρισκόταν στο θρόνο.

Ο Κάρολος θα ανακηρυχθεί αύριο (10/9) και επίσημα ως Βασιλιάς της Βρετανία.

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα. Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά ο Κάρολος.

Φυσικά, στο διάγγελμα του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ. «Εκφράζω την αγάπη μου για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά ο νέος βασιλιάς.

Υπενθυμίζεται, πως χθες, Πέμπτη (08/09) έγινε γνωστό πως ο Χάρι και η Μέγκαν ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ και εκπρόσωπος του ζευγαριού ανέφερε πως κατευθυνόντουσαν στο Μπάλμοραλ όπως έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο Χάρι έφτασε μόνος του χωρίς την σύζυγό του.