Τα πάνω κάτω έφερε στις ΗΠΑ η δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι έχει καρκίνο. Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και να ηρεμήσει τους πολίτες της χώρας που άρχισαν να ανησυχούν.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος σε περιπέτεια της υγείας του που είχε περάσει στο παρελθόν και ειδικότερα πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα χρησιμοποίησε αντί για αόριστο… ενεστώτα.

Μόλις η είδηση άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τα σχόλια να παίρνουν τη μορφή καταιγίδας το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει πως ο πρόεδρος αναφερόταν στη θεραπεία που είχε υποβληθεί για καρκίνο του δέρματος πριν από μερικά χρόνια.

Η δήλωση Μπάιντεν για τον καρκίνο έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη, στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, περιέγραψε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα διυλιστήρια πετρελαίου, κοντά στο πατρικό του στο Κλέιμποντ του Ντέλαγουερ, επισημαίνει η εφημερίδα «New York Post».

«Γι’ αυτό και εγώ όπως και τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε καρκίνο και γιατί επί πολλά χρόνια το Ντέλαγουερ είχε το υψηλότερο ποσοστό κακοήθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «λεκτική γκάφα» του προέδρου της Αμερικής ενώ το βίντεο της ομιλίας του έκανε τον γύρο του κόσμο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς παρέπεμψε την αμερικανική εφημερίδα «New York Post» σε ένα tweet του αρθρογράφου της «Washington Post», Γκλεν Κέσλερ που είχε γράψει ότι ο Μπάιντεν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος που δεν ήταν μελάνωμα ξεκαθαρίζοντας πως αυτό συνέβη πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Η εφημερίδα «New York Post» μεταξύ άλλων επισημαίνει «δεν είναι σαφές γιατί ο Μπάιντεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει ενεστώτα χρόνο για να περιγράψει την εμπειρία του με τον καρκίνο».