Η ανεξέλεγκτη φωτιά στην Πεντέλη αρχίζει να απασχολεί και το εξωτερικό, με τον διεθνή Τύπο να αναφέρεται στην πύρινη κόλαση, που έχει κάνει στάχτη πολλά στρέμματα γης μέσα σε λίγες ώρες.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο θέμα με τίτλο «Ανεξέλεγκτη φωτιά κοντά στην Αθήνα, απειλεί σπίτια» και σημειώνει ότι η «πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από ισχυρούς ανέμους μαίνεται σε ορεινή περιοχή κοντά σε σπίτια στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι αρχές να διατάξουν την εκκένωση τουλάχιστον δύο περιοχών».

Επίσης, η γαλλόφωνη ψηφιακή εφημερίδα του Καναδά La Presse τονίζει πως «η ελληνική πολιτική προστασία ζήτησε την Τρίτη την εκκένωση εννέα χωριών και προαστίων στους πρόποδες του όρους Πεντέλη, βόρεια της Αθήνας, που απειλούνται από μεγάλη πυρκαγιά».

Μάλιστα, το U.S. News & World Report αναφέρεται στην φωτιά στην Πεντέλη, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τίτλο με το Reuters και επισημαίνει ότι «οι αρχές διέταξαν την εκκένωση των περιοχών Ντράφι και Ανθούσα. Έχουν επίσης συμβουλεύσει τους κατοίκους σε κοντινές περιοχές να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους, εάν τους δοθεί εντολή. H κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στην Πεντέλη διακόπηκε».