Νέες φωτογραφίες που δείχνουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν, είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι από την περίοδο της εφηβείας του, για την οποία δεν είναι πολλά γνωστά πολλά πράγματα.

Οι εικόνες έγιναν ευρέως διαθέσιμες αφότου το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μέντορα του Κιμ Γιόνγκ Ουν, Χιόν Τσολ Χάε, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Μια φωτογραφία δείχνει τον Κιμ Γιόνγκ Ουν στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του να κρατά τα χέρια του Χιόν, ενώ μια άλλη τον παρουσιάζει σε μεγαλύτερη ηλικία στο πλάι του Χιόν, του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ Ιλ και την αδερφή του Κιμ Γιό Γιόνγκ. Μια τρίτη φωτογραφία τον δείχνει να φορά μαύρο σακάκι και λευκό πουκάμισο και να στέκεται μαζί με τον μέντορά του πίσω από τον πατέρα του.

Ο Χιόν Τσολ Χάε, που άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο μήνα, ήταν αρχιστράτηγος και υπεύθυνος για την εκπαίδευση του Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ πέθανε το 2011. Στην κηδεία του Χιόν Τσολ Χάε συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ, παρόλο που η χώρα βρίσκεται εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, πλάνα από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, έδειξαν τον 38χρονο Βορειοκορεάτη ηγέτη να κουβαλάει το φέρετρο του Χιόν μαζί με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ενώ τόσο εκείνος όσο και άλλοι στρατιωτικοί υποκλίθηκαν μπροστά από τον τάφο του αρχιστράτηγου.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πιο Κοντά στον Ήλιο», αναφέρεται ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν έδωσε εντολές στους γιατρούς για το πώς να θεραπεύσουν την καρδιολογική πάθηση που είχε ο Χιόν από το 2017 ως το 2021, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Sun», αν και παραμένει άγνωστο αν ο Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει γνώσεις ιατρικής.

Έτερη βρετανική εφημερίδα και πιο συγκεκριμένα η «The Mirror» υποστήριξε πως μια πηγή από την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας, τόνισε στην ιστοσελίδα Digital Choson, ότι η μετάδοση των εικόνων από την εφηβεία του Κιμ Γιόνγκ Ουν αποτελεί μέρος σχεδίου ώστε ο λαός να… μιμηθεί την αφοσίωση που είχε ο Χιόν στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.