Η δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου, γιατί μεταξύ άλλων μπόρεσαν να ρίξουν μια ματιά στην προσωπική ζωή του άλλοτε λαμπερού ζευγαριού του Χόλιγουντ, η οποία ήταν γεμάτη ναρκωτικά, καταχρήσεις και με αρκετή κακοποίηση και από τις δύο πλευρές.

Ο πρώην πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» από την πρώτη στιγμή της απόφασης εξέφρασε την ανακούφιση του για το αποτέλεσμα που τον δικαίωσε, ενώ η Χερντ πέρα από μια ανάρτηση στο Instagram, τήρησε «σιγή ιχθύος». Έτσι, μετά από λίγο καιρό μίλησε στο NBC και «έσπασε την σιωπή της», κατηγορώντας για το αποτέλεσμα της δίκης, τόσο τα social media, όσο και «πληρωμένους υπαλλήλους», ενώ άφησε αιχμές για την δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι έγιναν δεκτές οι καταθέσεις «άγνωστων ατόμων».

Άμπερ Χερντ συνέντευξη

Στη συνέντευξη που προβλήθηκε από το NBC, η πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, δήλωσε ότι κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο έλαβαν την απόφαση τους οι ένορκοι και δεν τους επιρρίπτει ευθύνη, καθώς «στην πραγματικότητα καταλαβαίνω. Είναι ένας αγαπητός χαρακτήρας και οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τον γνωρίζουν. Είναι ένας φανταστικός ηθοποιός».

«Δεν με νοιάζει τι πιστεύει κανείς για μένα ή πώς κρίνει ό,τι συνέβη στην ιδιωτική ζωή του σπιτιού μου, στον γάμο μου, πίσω από κλειστές πόρτες», πρόσθεσε στη συνέχεια και είπε πως «δεν υποθέτω ότι ο μέσος άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει αυτά τα πράγματα. Και έτσι δεν το παίρνω προσωπικά».

«Μη δίκαιη δίκη» στα social media

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν είχε μια «δίκαιη δίκη», καθώς σύμφωνα με την ίδια οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων πήραν αμέσως το μέρος του Τζόνι Ντεπ και δεν υποστήριξαν καθόλου την ίδια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το nbcnews.com ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το TikTok hashtag «Δικαιοσύνη για την Άμπερ Χερντ» συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια προβολές, ενώ το αντίστοιχο για τον Τζόνι Ντεπ έφτασε τα 20 δισεκατομμύρια προβολές, ειδικά προς το τέλος της δίκης, όταν ολοκληρώνονταν και η κατάθεση της Χερντ.

«Ακόμα και κάποιος που είναι σίγουρος ότι αξίζω όλο αυτό το μίσος και τα βιτριολικά λόγια, ακόμα κι αν νομίζετε ότι λέω ψέματα, δεν θα μπορούσατε να με κοιτάξετε στα μάτια και να μου πείτε ότι στα social media υπήρξε δίκαιη εκπροσώπηση. Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι πιστεύετε πως αυτό ήταν δίκαιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στοιχεία και «πραγματικότητα»

Έπειτα, στη συνέντευξη στο NBC, η Χερντ απάντησε στην ερώτηση πως θεωρεί ότι καταδικάστηκε από τους ενόρκους για συκοφαντική δυσφήμιση, ότι «οι ένορκοι έκριναν στοιχεία και όχι την προσωπικότητα ή το κοινωνικό κύρος».

«Πώς θα μπορούσαν, αφού άκουγαν για τρεισήμισι εβδομάδες μαρτυρίες ότι ήμουν ένα μη αξιόπιστο άτομο, πώς να πιστέψουν μια λέξη που έβγαινε από το στόμα μου;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στο δικαστήριο κατέθεσαν πληρωμένοι υπάλληλοι εναντίον της.

Επίσης, τόνισε με νόημα ότι το δικαστήριο προς το τέλος της δίκης δέχτηκε να καταθέσουν άτομα «άγνωστα», σύμφωνα με την ίδια, τα οποία επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε την πρώτη συνέντευξη της Άμπερ Χερντ μετά την πολύκροτη δίκη με τον Τζόνι Ντεπ:

Η επόμενη μέρα

Τελικά, ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε αποζημίωση 10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα πρέπει να πληρώσει 100.000 δολάρια στη πρώην σύζυγο του, η οποία έχασε μεν την δίκη, αλλά κέρδισε μια προσφυγή κατά του.

Παράλληλα, ο πρώην πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» έχει αρχίσει να δέχεται σιγά-σιγά γνωστές επαγγελματικές προτάσεις, ενώ η Άμπερ Χερντ δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει την αποζημίωση, ενώ ταυτόχρονα βλέπει επαγγελματικές πόρτες να κλείνουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ταινία Aquaman 2, όπου κόπηκαν όλες οι σκηνές της και ο ρόλος της αφαιρέθηκε τελείως.