Περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς μαχητές, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης, έχουν απομακρυνθεί, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών που ελέγχουν την περιοχή, τον Ντένις Πουσίλιν.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε πόσους μαχητές αναφερόταν ο Πουσίλιν και το Reuters, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τον ισχυρισμό του.

Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν δώσει αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των μαχητών που έχουν απομακρυνθεί από το εργοστάσιο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως 771 Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν από το Αζοφστάλ το τελευταίο 24ωρο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι 771 ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο από το Azovstal, ανεβάζοντας σε 1.730 το συνολικό αριθμό των Ουκρανών μαχητών που έχουν παραδοθεί από τη Δευτέρα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως 80 απ’ αυτούς είναι τραυματίες.

Η Διεθνής επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα πως έχει αρχίσει την καταγραφή εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου από το Αζοφστάλ.

Η ΔΕΕΣ αναφέρει σε δήλωσή της πως η επιχείρηση για την παρακολούθηση των μαχητών που εγκαταλείπουν το εργοστάσιο, των τραυματιών περιλαμβανομένων, άρχισε την Τρίτη και συνεχίζεται σήμερα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, η ΔΕΕΣ καταγράφει πληροφορίες από τα άτομα ώστε να παρακολουθεί αυτούς που έχουν αιχμαλωτιστεί.

Η ΔΕΕΣ προσθέτει πως δεν μεταφέρει αυτή τους αιχμαλώτους στα μέρη στα οποία κρατούνται.

Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη Ρωσία, λένε οι τοπικές αρχές

 Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν την περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, με αποτέλεσμα ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του.

Ειδικότερα, ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη Ρωσία, κοντά στα σύνορα των δύο εμπόλεμων κρατών, στη δυτική περιφέρεια Κουρσκ, νωρίς σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών, ο Ρομάν Σταραβόιτ.