Μια τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο στην Κύπρο, με έναν 19χρονο από το Κολόσσι της επαρχίας Λεμεσού να χάνει τη ζωή του. Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε 20 λεπτά πριν από τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής στον αυτοκινητόδρομο Πάφου με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

Η βόλτα του 19χρονου Σωτήρη και της 16χρονης φίλης του απέβη μοιραία με τον νεαρό να βρίσκει ακαριαίο θάνατο. Αιτία του θανατηφόρου, για άλλη μια φορά ο ανθρώπινος παράγοντας, σύμφωνα με το κυπριακό philenews.com.

Σε δηλώσεις του στη σκηνή του θανατηφόρου τροχαίου, ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, κ. Μάριος Χαραλάμπους, είπε πως αρχικά ο 19χρονος απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, παρέκκλινε προς τα αριστερά, χτύπησε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και μετά διαδοχικά χτύπησε στο δεξιό κιγκλίδωμα, ενώ στην συνέχεια το όχημα ανατράπηκε στη μέση του δρόμου.

Από το δυστύχημα, ο νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η συνοδηγός του, 16 ετών από τη Λεμεσό, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για εξετάσεις. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει στο παρόν στάδιο ανησυχία.

Σε ερώτηση εάν υπήρχε αυξημένη ταχύτητα, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως κατά την άφιξη της Πυροσβεστικής και τον απεγκλωβισμό του οδηγού, αυτός φαίνεται να μην ήταν προσδεμένος με ζώνη ασφαλείας.

«Θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις για το σκοπό αυτό και οι υπόλοιπες συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη σκηνή του δυστυχήματος και αν εμπλέκεται άλλο όχημα, ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε «δεν έχουμε μέχρι στιγμής αναφορές για εμπλοκή άλλου οχήματος».

Να σημειωθεί πως για την ώρα δεν βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες, με την Τροχαία Λεμεσού να απευθύνει έκκληση προς το κοινό εάν γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την Τροχαία ή τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.