Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να παραμείνει στην εξουσία από φόβο για το τι μπορεί να του κάνει ο διάδοχός του, δήλωσε ένας πρώην κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός και όπως μεταδίδει η Daily Mail.

«Στις αίθουσες της ρωσικής πολιτικής εξουσίας, όπου δεν μπορεί να βασιστεί στο κράτος δικαίου και τους θεσμούς της κυβέρνησης για να τον προστατεύσουν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να κινδυνεύει πραγματικά» από ανώτερα στρατιωτικά στελέχη και στελέχη της ασφάλειας για τις καταστροφικές επιδόσεις της Ρωσίας στην εισβολή στην Ουκρανία και στον συνεχιζόμενο πόλεμο.

Ο στρατηγός Τζακ Κιν πιστεύει ότι ο Πούτιν, ο οποίος φέρεται να πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας, θα κάνει «τα πάντα» για να παραμείνει στην εξουσία, αφού διαπίστωσε ότι η μπουκιά που έφαγε στην Ουκρανία μπορεί να είναι μεγαλύτερη από όση μπορούσε να μασήσει.

Ο Πούτιν στην ομιλία που λένε ότι κούτσαινε

«Τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Αυτό είναι το κίνητρό του. Θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Ξέρει πολύ καλά ότι ένας διάδοχος που δεν συμφωνεί μαζί του θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή του».

Το ισχυρό μπλοκ πρώην αξιωματικών της KGB που απειλούν τον Πούτιν

Με τη ρωσική πολεμική προσπάθεια να παραπαίει και να παραπαίει κάθε μέρα λίγο περισσότερο, ασκείται όλο και μεγαλύτερη πίεση στον Πούτιν να επιτύχει κάποια απτή επιτυχία και να αποκρούσει το ισχυρό και επιθετικό μπλοκ ασφαλείας πρώην αξιωματικών της KGB.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος πιστεύεται ότι θα υποβληθεί σε εγχείρηση καρκίνου στο εγγύς μέλλον, για την «ντροπιαστική αποτυχία να επιχειρήσει καν να καταλάβει το Κίεβο και την υποχώρηση από τη βόρεια Ουκρανία», όπως το χαρακτηρίζουν τα δυτικά ΜΜΕ.

«Εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει τη χώρα, να ανατρέψει το καθεστώς – και παίρνω τον Πούτιν στα σοβαρά», συνέχισε ο στρατηγός Κιν στο Fox Business. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς τον προεξοφλούσαμε για αρκετά χρόνια, αλλά πρόκειται να επιστρέψει στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Νομίζω ότι όσο είναι στην εξουσία, θα το επιδιώκει».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχει κανένα μέλλον πέρα από το να είναι πρόεδρος της Ρωσίας. Αυτό είναι γεγονός».

Ο ίδιος ο Πούτιν έδειξε σεβασμό προς τον προκάτοχό του, τον Μπόρις Γέλτσιν, αρνούμενος να τον διώξει για τις διάφορες κατηγορίες διαφθοράς που περιέβαλλαν τον ίδιο και την κόρη του από την εποχή που ήταν στην εξουσία. Και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος σοβιετικός πρωθυπουργός, εξακολουθεί να ζει ελεύθερος και ανενόχλητος κοντά στη Μόσχα σε ηλικία 91 ετών.

Αλλά ο ίδιος ο Πούτιν δεν φαίνεται να έχει τέτοια εμπιστοσύνη σε οποιονδήποτε διάδοχό του και βρίσκεται παγιδευμένος στο κλασικό δίλημμα, στο οποίο δεν μπορεί να παραδώσει την εξουσία από φόβο μήπως ο διάδοχός του τον διώξει ή του αφαιρέσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει συσσωρεύσει ή ακόμη και τον σκοτώσει.