Ένας άνδρας από τη Λουιζιάνα έδεσε μια γυναίκα στο τιμόνι μιας BMW και στη συνέχεια την μαχαίρωσε στο λαιμό σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook μέχρι να πεθάνει, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Earl Lee Johnson Jr, 35 ετών, από το Μπατόν Ρουζ, κατηγορείται για τη δολοφονία της 34χρονης Janice David, το γυμνό σώμα της οποίας βρέθηκε από την αστυνομία του στο μερικώς καμένο λευκό BMW 5-Series το βράδυ της Δευτέρας.

Κάποιος που είδε το βίντεο της επίθεσης σε ένα live feed στο Facebook ειδοποίησε το Facebook, το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με τις αρχές, σύμφωνα με τις αναφορές. Το 15λεπτο βίντεο έχει επίσης χαρακτηριστεί ως «φρικιαστικό» και έχει αφαιρεθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη για την ανακοίνωση της σύλληψης, η αστυνομία δήλωσε ότι η Τζόνσον και ο Ντέιβιντ ήταν σε μια πολυήμερη «κραιπάλη ναρκωτικών», πριν εκείνος την δέσει, τη χτυπήσει και τη μαχαιρώσει.

Δράστης δολοφονίας στις ΗΠΑ

Ο δράστης κατηγορεί το θύμα ότι πήγε να του κλέψει τα ναρκωτικά

Ένα φρικιαστικό βίντεο που δείχνει μέρος του περιστατικού, το οποίο είναι πολύ ενοχλητικό για να αναπαραχθεί, δείχνει τον Johnson να κατηγορεί το υποτιθέμενο θύμα του ότι έκλεψε ναρκωτικά, ενώ εκείνη μουρμουρίζει συμφωνώντας.

«Προφανώς είχαν εμπλακεί σε κάποια χρήση ναρκωτικών μαζί για μερικές ημέρες και το τελικό αποτέλεσμα – όπως όλοι είδαν στο Facebook Live – είναι μια πολύ φρικιαστική πράξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας L’Jean McKneely.

Σε ένα απόσπασμα από το φρικιαστικό βίντεο, που μοιράστηκε το Unfiltered with Kiran, ο Johnson φαίνεται να ιδρώνει ενώ είναι χωρίς μπλούζα στη θέση του συνοδηγού της BMW, κατηγορώντας το θύμα, το οποίο αναπνέει βαριά δίπλα του στη θέση του οδηγού, ότι προσπάθησε να του κλέψει τα ναρκωτικά και να διαφύγει.

Δράστης δολοφονίας στις ΗΠΑ

Ο ύποπτος συνεχίζει το παραλήρημα πριν κοιτάξει την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, λέγοντας: «και μάντεψε τι;» πριν μαχαιρώσει τον David στο πόδι με ένα μαχαίρι τυλιγμένο σε ένα πορτοκαλί μαντήλι.

Λίγο πριν τελειώσει το απόσπασμα του βίντεο, η David ακούγεται να λαχανιάζει βαριά από την πληγή και να παρακαλεί επανειλημμένα τον Johnson να σταματήσει, λέγοντας πολλές φορές «παρακαλώ».

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι ο Johnson προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κλεμμένο αυτοκίνητο και ότι ήταν ήδη υπό κράτηση όταν βρέθηκε το πτώμα της David, γεγονός που οδήγησε στην ομολογία του για τη φρικτή δολοφονία.

δολοφονία στις ΗΠΑ