Νικητή του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών συγκεντρώνοντας στο πλευρό του πάνω από τους μισούς πολίτες της Γαλλίας «βλέπει» τον Εμανουέλ Μακρόν νέα δημοσκόπηση.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν» επισημαίνει χαρακτηριστικά η δημοσκόπηση των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη σχετική δημοσκόπηση, αναμένεται να φθάσει το 69%.

Μακρόν και Λεπέν «γλυκοκοιτάζουν» τους ψηφοφόρους του Μελανσόν

Ο απερχόμενος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν φέρονται να «γλυκοκοιτάζουν» τους ψηφοφόρους του Ζαν-Λικ Μελανσόν που θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους αναλυτές, να κάνουν τη διαφορά στο δεύτερο γύρο, στις 24 Απριλίου.

Οι δύο υποψήφιοι αντιπαρατίθενται στο πεδίο της αγοραστικής δύναμης, το θέμα δηλαδή που απασχολεί περισσότερο απ’ όλα τους Γάλλους, σίγουροι εκ των προτέρων ότι έχουν πάρει όσες περισσότερες ψήφους θα μπορούσαν να πάρουν από τα δεξιά τους.