Ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε απόψε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν βλήματα έπληξαν τον χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου της πόλης, σε μια συνοικία στα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, το απόγευμα της Τετάρτης. Ο απολογισμός των θυμάτων αυτής της επίθεσης μεγάλωσε, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Insider ανακοίνωσε πως η δημοσιογράφος που εργαζόταν σε αυτόν Οξάνα Μπαουλίνα σκοτώθηκε από το ίδιο πλήγμα, ενώ βιντεσκοπούσε τις ζημιές που προκάλεσε προηγούμενος βομβαρδισμός στο σημείο, στην οδό Ποντίλ.

Πριν να ενταχθεί στο δυναμικό του Μέσου αυτού, η Μπαουλίνα εργαζόταν για το «Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς» στην πατρίδα της, τη Ρωσία. Το ίδρυμα αυτό χαρακτηρίστηκε «εξτρεμιστική οργάνωση» από τις ρωσικές αρχές και η δημοσιογράφος αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα.

Συνέχισε να ασχολείται με το θέμα της διαφθοράς στον νέο εργοδότη της. Είχε πάει στην Ουκρανία ως ανταποκρίτρια και κάλυψε πολλά θέματα στο Κίεβο και το Λβιβ.

Το The Insider διεμήνυσε πως θα συνεχίσει την ειδησεογραφική κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος σε λίγες ώρες συμπληρώνει ένα μήνα, περιλαμβανομένων των «ρωσικών εγκλημάτων πολέμου», όπως το παραπάνω περιστατικό, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους της.

Από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία πέντε δημοσιογράφοι, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο εχθρός συνεχίζει να βάλλει εναντίον του Κιέβου»

«Ο εχθρός συνεχίζει να βάλλει εναντίον της πρωτεύουσας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Οι τραυματίες από τον βομβαρδισμό διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, προσέθεσε. Νωρίτερα, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου από κεντρική πλατεία του Κιέβου, ο ίδιος είχε δηλώσει:

«Καλύτερα να πεθάνουμε παρά να γονατίζουμε μπροστά στις ρωσικές δυνάμεις. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε κτίριο, κάθε δρόμο, κάθε γωνιά της πόλης μας. Ολόκληρη η πόλη έχει πλέον θέσεις μάχης».

Друзі! Дорогі кияни! Ворог продовжує обстрілювати столицю. Буквально нещодавно обстрілу зазнала парковка торгового центру в Подільському районі. Одна людина загинула, двох постраждалих госпіталізували.

Posted by Віталій Кличко on Wednesday, March 23, 2022

Η ουκρανική πλευρά κατήγγειλε την περασμένη Κυριακή, τον βομβαρδισμό της ίδιας περιοχής, ο οποίος άφησε πίσω του τουλάχιστον 8 νεκρούς. Η Μόσχα είχε υποστηρίξει τότε πως το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο αποτελούσε στρατιωτικό στόχο, λόγω του ότι σε αυτόν είχαν αποθηκευτεί όπλα κ.ο.κ..

Γενικότερα, η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Ο ΟΗΕ, πάντως, έχει επιβεβαιώσει περισσότερους από 900 θανάτους αμάχων στην Ουκρανία. Και ο απολογισμός αυτός, φυσικά, δεν αντιπροσωπεύει τις πραγματικές ανθρώπινες απώλειες, λόγω των περιορισμένων μέσων στη διάθεση των υπηρεσιών του Οργανισμού.