Φάρμακα, ενέσεις, γάζες, αυτοσχέδια κρεβάτια σε υπόγειους διαδρόμους. Αυτές είναι οι συγκλονιστικές αποκλειστικές εικόνες του Newsbeast από το πρώτο κινητό νοσοκομείο καταφύγιο που δημιούργησαν γιατροί και νοσηλευτές της Οδησσού, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται μια ανάσα πριν περικυκλώσουν την πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας, με τον πόλεμο να συνεχίζεται για 22η ημέρα.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα λειτούργησε το πρώτο κινητό νοσοκομείο, ενώ δίπλα ακριβώς ένα νοσοκομείο καταφύγιο θα υποδεχθεί ασθενείς και ιατρικό προσωπικό αν η κατάσταση δυσκολέψει.

Το Newsbeast στο πρώτο κινητό νοσοκομείο της Οδησσού

🔹 Το Newsbeast βρέθηκε στο πρώτο κινητό νοσοκομείο στην Οδησσό και κατέγραψε εικόνες από το εσωτερικό του. Με το που ανοίγει κάποιος την πόρτα βλέπει μπροστά του ένα διάδρομο με φάρμακα, ενέσεις, γάζες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Υπάρχουν 2 αίθουσες. Η πρώτη στα αριστερά θα λειτουργεί ως μικρή χειρουργική αίθουσα που θα μπορούν να γίνονται ακόμη και διασωληνώσεις ενώ στην άλλη θα γίνονται όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις.

Posted by newsbeast on Thursday, March 17, 2022

Οι εικόνες από τις αίθουσες του αυτοσχέδιου νοσοκομείου, είναι αποκαλυπτικές της οργάνωσης και της θέλησης του ιατρικού προσωπικού και των εθελοντών να προσφέρουν.

Το Newsbeast στο πρώτο κινητό νοσοκομείο στην Οδησσό

🔸 Το Newsbeast βρέθηκε στο πρώτο κινητό νοσοκομείο στην Οδησσό που λειτούργησε πριν από περίπου μία εβδομάδα.🔸 «Αυτές οι αίθουσες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί μία φορά στην αρχή του πολέμου όπου ήρθαν εδώ ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα. Έχουμε προνοήσει ώστε να υπάρχει ζεστό νερό αλλά και πόσιμο, τουαλέτα και ηλεκτρικό ρεύμα. Κανείς δεν εγκαταλείπει την Ουκρανία και κανείς δεν εγκαταλείπει την Οδησσό», μας λέει ένας από τους εθελοντές γιατρούς που εργάζεται εκεί.

Posted by newsbeast on Thursday, March 17, 2022

Σε κινητό νοσοκομείο εργάζονται εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές ακόμη και από άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Είναι έτοιμοι να περιθάλψουν στρατιώτες και αστυνομικούς που θα τραυματιστούν στην μάχη αλλά και όλους τους Ουκρανούς εθελοντές ακόμη και αν αυτοί τραυματιστούν κατά την εκπαίδευση τους.

Tο πρώτο κινητό νοσοκομείο στην Οδησσό

🔹 Πριν από μια εβδομάδα περίπου ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο κινητό νοσοκομείο στην Οδησσό. Σε αυτό εργάζονται εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές ακόμη και από άλλες πόλεις της Ουκρανίας. 🔹 Είναι έτοιμοι να περιθάλψουν στρατιώτες και αστυνομικούς που θα τραυματιστούν στην μάχη αλλά και όλους τους Ουκρανούς εθελοντές.

Posted by newsbeast on Thursday, March 17, 2022

Οι εικόνες συγκλονιστικές. Με το που ανοίγει κάποιος την πόρτα βλέπει μπροστά του ένα διάδρομο με φάρμακα, ενέσεις, γάζες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Στον χώρο υπάρχουν δύο αίθουσες.

Η πρώτη θα λειτουργεί ως μικρή χειρουργική αίθουσα που θα μπορούν να γίνονται ακόμη και διασωληνώσεις ενώ στην άλλη θα γίνονται όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις.

Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται το πρώτο καταφύγιο-νοσοκομείο. Εκεί θα μεταφερθούν όλοι οι ασθενείς και οι γιατροί σε περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν ή κριθεί απαραίτητο. Εδώ υπάρχουν τέσσερις αίθουσες.

Οι τρεις από αυτές έχουν κρεβάτια με κουβέρτες ακόμη και αυτοσχέδιο στατώ για ορό. Μάλιστα στην τρίτη αίθουσα απομονώθηκε ένας χώρος στον οποίο βρίσκεται ακόμη και χειρουργικό κρεβάτι.

νοσοκομείο στην Οδησσό

«Κανείς δεν εγκαταλείπει την Οδησσό» – «Αν χρειαστεί θα μεταφερθούμε οπουδήποτε»

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται και οι εργασίες βρίσκονται στο τέλος τους. «Αυτές οι αίθουσες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί μία φορά στην αρχή του πολέμου όπου ήρθαν εδώ ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα. Έχουμε προνοήσει ώστε να υπάρχει ζεστό νερό αλλά και πόσιμο, τουαλέτα και ηλεκτρικό ρεύμα. Κανείς δεν εγκαταλείπει την Ουκρανία και κανείς δεν εγκαταλείπει την Οδησσό» αναφέρει εθελοντής γιατρός.

«Εγώ είμαι γιατρός ήρθα εδώ από το Κίεβο που όταν τα πράγματα ήταν φυσιολογικά δίδασκα στο πανεπιστήμιο. Όλοι εδώ θέλουν να βοηθήσουν το στρατό και τους αμάχους, αυτός είναι ο σκοπός μας. Και γι’ αυτό δημιουργήσαμε εδώ αυτό το νοσοκομείο και αν χρειαστεί θα μεταφερθούμε οπουδήποτε» δηλώνει από την πλευρά του ο επικεφαλής γιατρός.

νοσοκομείο στην Οδησσό