Ο Λευκός Οίκος απάντησε με ειρωνική διάθεση στις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία στις ΗΠΑ, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον λοιπόν, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικοί περιορισμοί δεν αφορούν τον Τζο Μπάιντεν, αλλά τον νεκρό πατέρα του, καθώς η σχετική ανακοίνωση παρέλειψε το «τζούνιορ» στο ακριβές όνομα του προέδρου των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι “τζούνιορ”, επομένως μπορεί να έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε σκωπτικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι και συμπλήρωσε: «Κανείς μας δεν σχεδιάζει ταξίδια αναψυχής στη Ρωσία, κανείς μας δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν θα έχει πρόσβαση, οπότε θα προχωρήσουμε μπροστά».

«Νομίζω πως είμαστε βέβαιοι ότι εάν χρειαστεί να έχουμε… άμεσες ή έμμεσες διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, θα μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση της Ρωσίας είχε μάλλον συμβολικό χαρακτήρα, αφού το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι εάν χρειαστεί θα διασφαλίσει πως τυχόν επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τη συγκεκριμένη λίστα θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.