Σε μία ισορροπία τρόμου ζει το Κίεβο το οποίο περιμένει την επίθεση πλήρης κλίμακας του ρωσικού στρατού ενώ εδώ και 24ωρα τα περίχωρα της πόλης θυμίζουν ναρκοπέδιο. Οι βομβαρδισμοί σε πολυκατοικίες και σημεία εντός πόλης δεν λείπουν με τις καταστροφές να είναι εκτεταμένες.

Οι ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν αδιάλειπτα την ουκρανική επικράτεια, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κλιμακώνει και άλλο τις επιθετικές ενέργειες, αυξάνοντας τις αεροπορικές επιθέσεις στα περίχωρα του Κιέβου. Αλλεπάλληλα είναι τα χτυπήματα που δέχεται και η ίδια η ουκρανική πρωτεύουσα με τον αριθμό των νεκρών αμάχων να ανεβαίνει δραματικά.

Σε ένα ακόμη συνταρακτικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας αποτυπώνεται γλαφυρά η φρίκη του πολέμου. Ένας πολίτης περπατά σε κεντρικό δρόμο, σε πάρκο του Κιέβου, και ξαφνικά μπροστά του να σημειώνεται μία έκρηξη από πύραυλο. Για καλή του τύχη, ο άμαχος δεν τραυματίζεται προφταίνει να φύγει, σε αντίθεση με άλλους Ουκρανούς που από τη μια στιγμή στην άλλη βρήκαν ακαριαίο θάνατο από αεροπορική επίθεση.

Υπό συνεχή πολιορκία Κίεβο και Μαριούπολη

Η επίθεση το πρωί της Δευτέρας 14/3 ήρθε καθώς η Ρωσία ενέτεινε τις επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, τρεις να νοσηλευτούν και εννέα να χρειαστεί να νοσηλευτούν στον τόπο του εγκλήματος.

Βομβαρδισμός στο Κίεβο

Μια 9όροφη πολυκατοικία χτυπήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν δώδεκα.Οι ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν ότι κατέρριψαν τέσσερα αεροπλάνα, τρία ελικόπτερα και πολλά «μη επανδρωμένα αεροσκάφη» τις προηγούμενες 24 ώρες.

Τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην πόλη και διατηρούν την πολιορκία της νότιας πόλης Μαριούπολη, όπου σύμφωνα με επίσημες αναφορές έχουν σκοτωθεί σχεδόν 2.500 άνθρωποι. Ολοένα και πιο κοντά στο Κίεβο κατευθύνονται οι Ρώσοι στρατιώτες, με τις πόλεις Τσέρνιγκοφ και Χάρκοβο να παραμένουν υπό πολιορκία, ενώ 50-60 οχήματα του ρωσικού στρατού προχωρούν προς την πόλη Ιζιούμ.

Βομβαρδισμός στο Κίεβο

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, όλες οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν στην Ουκρανία, γεγονός που πιστοποιεί τη διάθεση του Πούτιν να μείνει αμετακίνητος στη θέση του.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μετακινηθεί ακόμη πιο κοντά στη νότια πόλη Μικολάιβ, γεγονός που εγείρει ανησυχίες ότι θα μπορούσαν ακόμη περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις να βρεθούν σε Οδησσό και Κίεβο.