Για πιθανή εισβολή της Λευκορωσίας στην Ουκρανία προειδοποιούν οι Ουκρανοί με πληροφορίες ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί στις 9 το βράδυ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η Λευκορωσία θα εξαπολύσει εισβολή στην Ουκρανία την Παρασκευή μετά τη συνάντηση στη Μόσχα μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τα στρατεύματα της Λευκορωσίας ενδέχεται να ξεκινήσουν εισβολή στις 11 Μαρτίου στις 21:00 (19:00 GMT)», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κέντρο.

Μάλιστα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Nexta, δημοσίευσε βίντεο που δείχνει κομβόι τεθωρακισμένων να κινείται στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας.

«Θα αντεπιτεθούμε»

Στο μεταξύ ο κορυφαίος αξιωματούχος του τομέα ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέξι Ντανίλοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία δείχνει αυτοσυγκράτηση έναντι της Λευκορωσίας, αλλά θα αντεπιτεθεί στην περίπτωση που Λευκορώσοι στρατιώτες περάσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν στη ρωσική εισβολή, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Ντανίλοφ, η Ουκρανία ήταν προσεκτική στην αντιμετώπιση της Λευκορωσίας, παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή χρησιμοποιείται ως βάση για την απογείωση των ρωσικών αεροπλάνων που επιτίθενται στο ουκρανικό έδαφος.

Εάν «ένας στρατιώτης περάσει τα σύνορά μας, θα αντεπιτεθούμε», προειδοποίησε.

Νωρίτερα η Ουκρανία καταγγέλλει ρωσική προβοκάτσια κατηγορώντας τη Ρωσία ότι «βομβάρδισε χωριό στη Λευκορωσία από τον ουκρανικό εναέριο χώρο για να την εμπλέξουν στον πόλεμο».