Νέο μήνυμα έστειλε το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας και της Ρωσίας για την εκεχειρία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι ακούγεται να λέει ότι «ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής» και ζητά άμεση ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και κυρίως να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το δικαιούμαστε» είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κύριος στόχος των συνομιλιών με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Επιχειρεί ακόμα να εμψυχώσει παράλληλα τους συμπατριώτες του με τη φράση «είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουμε».

Коли я йшов у Президенти, я говорив, що кожен із нас – Президент. Бо ми всі відповідаємо за нашу державу. За нашу…

Posted by Володимир Зеленський on Monday, February 28, 2022

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμα ότι 4.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη και 16 παιδιά έχουν σκοτωθεί ενώ άλλα 45 ε έχουν τραυματιστεί.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα απελευθερώσει τους κρατούμενους με στρατιωτική εμπειρία αν είναι πρόθυμοι να ενταχθούν στον αγώνα κατά της Ρωσίας.

«Σώστε τις ζωές σας και φύγετε» φέρεται να λέει, σύμφωνα με το Reuters, στους Ρώσους στρατιώτες.