Δεύτερη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία με τα ρωσικά στρατεύματα να πραγματοποιούν επιθέσεις ακόμα και μέσα στο Κίεβο. Ο δημοσιογράφος Shaun Walker του Guardian, μεταφέρει το κλίμα που υπάρχει κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα, οδηγώντας προς το Κίεβο από την πόλη Λβιβ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ντόπιοι φτιάχνουν οδοφράγματα και το ραδιόφωνο δίνει οδηγίες για το πώς να φτιάχνεις μολότοφ.

«Επιστρέφοντας από το Λβιβ σε περιοχή κοντά το Κίεβο. Οδηγώντας μοναχικά, με τους δρόμους, ωστόσο, προς τα δυτικά να είναι γεμάτοι, καθώς πολλοί προσπαθούν να ξεφύγουν από τα σημεία που διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις. Στα σύνορα μεταξύ των περιοχών Lviv και Rivne, λίγες ώρες οδικώς από τα δυτικά σύνορα με την Πολωνία, υπήρχε μια ουρά που εκτεινόταν αρκετά μίλια πίσω καθώς οι στρατιώτες έλεγχαν έγγραφα.

Πιο κοντά στο Κίεβο, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τους κεντρικούς δρόμους στα δυτικά έξω από την πρωτεύουσα λόγω του ότι Ρώσοι αναμένεται να έρθουν από εκεί και ακολουθούν δρόμους προς τα νότια. Κατά μήκος αυτών των οδών μόλις είδα ντόπιους να χτίζουν αυτοσχέδια σημεία ελέγχου και οδοφράγματα με σάκους άμμου.

Στο ραδιόφωνο, ένα από τα θέματα στις ειδήσεις ήταν οδηγίες για το πώς να φτιάχνεις μολότοφ» αναφέρει ο δημοσιογράφος.