Αρκετοί άνθρωποι που παρακολουθούσαν το BBC News στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 24/2, το βράδυ δηλαδή της πρώτης μέρας της ρωσικής εισβολής στο Κίεβο, είδαν τον ανταποκριτή Clive Myrie να χύνει ένα δάκρυ ενώ έκανε ρεπορτάζ για τα όσα τραγικά βίωνε η χώρα.

Ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τους τηλεθεατές για τις αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησε η χερσαία εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, λέγοντας ότι «παραβίασαν τα σύνορα σε τρεις κύριες κατευθύνσεις από τα ανατολικά, τα νότια και τα βόρεια».

Καθώς παρουσίαζε τη διεθνή ανταποκρίτρια του BBC News Orla Guerin, ένα δάκρυ φάνηκε να πέφτει στο μάγουλό του, μια στιγμή που έγινε αντιληπτή από πολλά άτομα που παρακολουθούσαν το ειδησεογραφικό πρόγραμμα.

Στο νυχτερινό πρόγραμμα του BBC News, ο Myrie έδωσε μια ενημέρωση για την επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας «από ξηρά, θάλασσα και αέρα», δηλώνοντας ότι «διεξάγονται σκληρές μάχες».

Αρκετοί θεατές επαίνεσαν τον Myrie για την παρουσίαση των ειδήσεων του BBC στις 13:00, στις 18:00 και 22:00, με έναν να αναφέρει: «Ο Clive Myrie κάνει πραγματικό ρεπορτάζ. Είναι πραγματικά από τους καλύτερους από τους καλύτερους».

Νωρίτερα σήμερα, ο Myrie προκάλεσε ανησυχία όταν εμφανίστηκε να αλλάζει τζάκετ κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής στο Κίεβο καθώς οι σειρήνες πολέμου αντηχούσαν γύρω του.

Αφού φόρεσε τα προστατευτικά ρούχα με τη συνάδελφο παρουσιάστρια του BBC, Lyse Doucet, εξήγησε ότι φόρεσαν τα flak jackets αφού άκουσαν τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.