Η πρώτη από δύο συνολικά εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου που προορίζονται για την Αρκτική έφτασαν στην βορειοδυτική πόλη Σηάτλ της Αμερικής το πρωί της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας ενώ ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος ετοιμάζονταν για διαμαρτυρίες που θα κρατήσουν μέρες ενάντια στην αποθήκευση του εξοπλισμού στο λιμάνι της πόλης.

Οι εξέδρες ανήκουν στην Shell, η οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσει το Σηάτλ ως βάση για να αποθηκεύσει τόσο αυτές όσο και άλλο υλικό και αναμένεται να ξεκινήσει πάλι την διερεύνηση και εξόρυξη αυτό το καλοκαίρι στη θάλασσα Τσούκτσι, δυτικά της Αλάσκα, όπου δεν έχει σκάψει από το 2012, μια χρονιά γεμάτη αναποδιές.

Η απόφαση της εταιρείας να ξαναρχίσει την εξόρυξη και η απόφαση του λιμανιού της Σηάτλ να επιτρέψει στη Shell να νοικιάσει χώρο στη πόλη, έχει κάνει επιφανείς πολίτες και ακτιβιστές να εξαγριωθούν υπογραμμίζοντας πως πως η εξόρυξη στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Αρκτικής θα μπορούσε να καταλήξει σε οικολογική καταστροφή

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.