Ανήσυχο για το μέλλον της δημοκρατίας στην Αίγυπτο μετά την 20ετή κάθειρξη του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η δικαστική απόφαση αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο Μόρσι αυξάνει την ανησυχία σχετικά με το μέλλον της δημοκρατίας στην Αίγυπτο», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε το 2013 από την προεδρία της Αιγύπτου με επέμβαση του στρατού, καταδικάστηκε μαζί με όλα τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων σε πολυετείς ποινές. O Μόρσι καταδικάστηκε για την ευθύνη του στο θάνατο διαδηλωτών το 2012, με την απόφαση να μπορεί να εφεσιβληθεί.

Στην ίδια δίκη, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη, καταδικάστηκαν επίσης σε 20 χρόνια κάθειρξη τα στελέχη της «κορυφής» των -εκτός νόμου πλέον- Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ ελ Μπελνταγκί και Εσάμ ελ Εριάν. Συνολικά, εκτός από τον Μόρσι, καταδικάστηκαν 12 ηγετικά στελέχη.

Ο Μόρσι κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια, όπου είχε μεταφερθεί τέσσερις μήνες μετά την κράτησή του σε άγνωστη τοποθεσία.