Τουλάχιστον 53 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων πιστεύεται πως ήταν από την Ονδούρα, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο Μεξικό. Το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν ανετράπη στα περίχωρα της πόλης Τούξτλα Γκουτιέρες στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πολιτείας Τσιάπας. Επίσης, περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση,

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Ρουτίλιο Εσκανδόν, εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς τα θύματα. «Οι ευθύνες (για το δυστύχημα) θα αποδοθούν όπως ορίζει ο νόμος», πρόσθεσε.

Περίπου 200 μετανάστες φέρεται να ήταν στοιβαγμένοι μέσα στο φορτηγό ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε στον μεξικανικό Τύπο η Πολιτική Προστασία. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ το φορτηγό κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Το δυστύχημα έγινε κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, πύλη εισόδου των μεταναστών που φεύγουν κυρίως από κράτη της Κεντρικής Αμερικής όπως η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ με προορισμό τις ΗΠΑ.

Η μεταφορά τους με φορτηγά είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους των διακινητών.